Seizoensprogramma – Aan de weet komen


2. Aan de weet komen – PDF

OECUMENISCHE THEMA-AVONDEN

Ieder jaar presenteren de Nuenense Kerken een serie avonden op de laatste woensdag van de maand. We bieden een afwisselend programma. De rode draad vormt ons jaarthema ‘Omzien naar elkaar’.

U bent vanaf 19:30 uur welkom voor kof e of thee. Om 20:00 uur beginnen we ons programma. De avonden eindigen rond 21:1 uur.

De vaste toegangsprijs is 3, per avond, inclusief kof e of thee. De vaste toegangsprijs is 3, of , 0 per avond. Het passe partout, de voordelige toegangskaart voor meedere avonden, zal op de eerste en tweede themaavond worden verkocht.

Voor aanvullende, actuele informatie verwijzen we naar de website www.pgn-nuenen.nl, www.parochienuenen.nl, en de kerk-/parochie- bladen Rond de Kerk of Kruiswoord.

Data:

Tijd: Plaats: Info:

Woensdagen 31 oktober, 28 november 2018, 30 januari 2019 en 2 februari en 2 maart.

Let op: over de avonden op 28 november 2018, 30 januari en 27 februari 2019 wordt u nog geïnformeerd. Op het moment van verschijning van het seizoenspro- gramma is de voorbereiding van deze avonden nog in volle gang.

20:00 21:1 uur kof e vanaf 19:30 uur
De Regenboog, Sportlaan , 1 GR Nuenen Kerkelijk werker Pieter Flach,(0 0 28 20 2 * kerkelijk-werker@pgn-nuenen.nl
Pastoraal werker Marieke Feuth(0 0 283 1210 * pastoraalwerkerphk@gmail.com

Herinnert u zich het nog?

De zandtovenaar Gert van der Vijver, bekend van TV, bracht ons vorig seizoen in verwondering door middel van humor en ontroering, waarbij

hij vaak een gevoelige snaar wist te raken door zijn mooie zandcreaties.

Gert gooide, strooide, en stoof met zand op zijn verlichte glasplaat en liet op betoverende wijze tekeningen verschijnen.

De afbeelding op deze pagina is één
van zijn tekeningen die hij te voorschijn toverde op het grote scherm in de Regenboog.

SEIZOENSPROGRAMMA 2018-2019

Woensdag 31 oktober Omzien naar de aarde vanuit de

ruimte

Lezing door Astronaut Dirk Frimout met muzikale omlijsting van Inge Frimout op harp

In het kader van het jaarthema “Omzien naar elkaar” zou je ook wel eens willen dat je dit “in het groot” zou kunnen doen, ofwel omzien naar de mens
(of mensheid) in zijn algemeenheid. En dat laatste kun je dan ook in de letter- lijke betekenis nemen ofwel: “kijken vanuit de ruimte”. Maar dat betekent dat je daarvoor wel een grote afstand moet nemen van de aarde om dat werkelijk te kunnen overzien, en dat is voor een gewone sterveling helaas niet weggelegd. Maar toch zijn er enkele aardbewoners die dit wél hebben ervaren en die in de ruimte zijn geweest: astronauten!

Deze avond zal de Belgische astronaut Dirk Frimout vertellen over zijn erva- ringen in de ruimte, ondersteund door adembenemende beelden en hemels mooie harpmuziek, gespeeld door zijn schoondochter Inge Frimout. Wij verwachten een zeer bijzondere avond.

Dirk Frimout studeerde in 1963 af als ingenieur elektronica en haalde in 1970 een doctoraat in toegepaste fysica aan de universiteit van Gent. In 1972 haalde hij een postdoctoraat in het laboratorium van atmosferische en ruimte- lijke fysica aan de universiteit van Colorado.
In 1992 werd hij de eerste Belgische astronaut
in de ruimte tijdens Spaceshuttlemissie STS-45. Van 24 maart tot 2 april cirkelde hij als een van de zeven astronauten met de Spaceshuttle Atlantis 143 keer om de aarde

Inge Frimout-Hei studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar elektri- sche harpen regelmatig te gast op festivals. Diverse malen trad Inge op voor de Konink- lijke families van Nederland en België. Inge is componiste en uitgever van harpmuziek. Haar ensemble-werk ‘Blue Planet’ (hoe passend!) wordt van Amerika tot Australië door harpisten gespeeld. Inge is voorzitter van Harp Vereniging Nederland.

 

‘OMZIEN NAAR ELKAAR’: AAN DE WEET KOMEN

Woensdag 28 november Vlucht uit Afghanistan – een verhaal over mijzelf en mijn familie

Lezing door Palwasha Banai, een vluchtelinge uit Afghanistan

Op deze avond zal Palwasha over haar eigen belevenissen vertellen, ook hoe het avontuur in Nederland verder ging met heel veel problemen omdat de autoriteiten haar verdachten van sympathieën voor de Taliban.
Muzikale ondersteuning zal worden verzorgd door haar neef op een Afghaanse gitaar.